Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vše zastaví ten, kdo nás přesahuje

Kdyby nám někdo ještě nedávno řekl, že se svět zastaví, neuvěřili bychom mu. Měli bychom ho za blázna. Nic se však neděje náhodou, a to, co se aktuálně děje, náhoda není. Jsou věci, které nás i naše myšlení přesahují.

Kdyby nám někdo před pár měsíci řekl, že všichni v Čechách budeme nosit povinně roušky nebo že se svět zastaví, ťukali bychom si na čelo. Přesto se o tom, že na lidstvo přijde velké varování, při kterém se zastaví všechny motory a stroje, psalo už v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století. Nechci ale předbíhat a než se podělím o informace známé po desetiletí, první mi dovolte vlastní úvahu.

Nic se neděje náhodou, na náhody nevěřím, a ani současná situace není náhoda. Jsou věci, které nás přesahují. Existuje něco víc než lidstvo, které zvládlo objevit bezpočet vynálezů, prostředků a vymožeností, které začalo zkoumat další planety a lítá do vesmíru. Jak je možné, že po tom všem, co jsme objevili, vymysleli a vyrobili, si najednou celý svět neví rady s nějakým virem? Zkrátka, protože nejsme pány vesmíru. Protože je tu něco víc. Někdo v to nevěří, někdo to hledá, někdo už se tomu přiblížil a někdo to už našel. 

Vše, co se nyní děje, se děje ve skutečnosti proto, aby se mohlo stát ještě něco většího. Nemusíte mi plně rozumět, nemusíte se mnou souhlasit, ale třeba přijde moment, kdy si na tato slova můžete vzpomenout a následně vše jednodušeji pochopit. 

Dnešní doba nabízí vymoženosti, o jakých se našim předkům ani nezdálo. O co modernější však svět je, o to katastrofálnější je jeho morální a duchovní stav. O to víc se lidstvo řítí do záhuby. Kam zmizely hodnoty v podobě lásky, úcty, pokory a vděčnosti? Místo toho je víc a víc nahrazovala sobeckost, lehkovážnost, povrchnost a mnoho zla spojeného s hříchem.

Nahlédneme-li jen rychlým pohledem na realitu dosavadního života, tak rodiče dětem místo času raději věnovali tablet či různé hračky, manželé místo záchrany manželství vyměnili manžela či manželku jak starý počítač za nový, ve světě byla na prvním místě moc a peníze, vlastně skoro každý považoval vše v životě za samozřejmost a v životě dnešních lidí na Boha nezbylo místo. Dospěli k tomu, že ho vlastně nepotřebují. 

Dlouho jsem hledala sama pro sebe vysvětlení, kdo nebo co je vlastně Bůh, a dospěla jsem k jednoduché odpovědi. Ono vlastně vše, co je pravé a důležité, je v podstatě velmi jednoduché. Bůh je nekonečná láska. Láska a dobro. Pustím-li do života Boha, žiju-li s Bohem, pak je můj život naplněný láskou. Myslím na druhé, neublížím jim a nezraním je, podělím se, pomohu. Nedovolím-li Bohu, tedy lásce, být v mém životě, pak jednám sobecky, neřeším, že svým jednáním ublížím a zraním, válčím, myslím především na sebe a ženu se za pozlátky tohoto světa. Každý z nás, když chce věci pochopit, hledá jednoduché vysvětlení. Jednoduše řečeno je tedy Bůh všemohoucí láskou a dobrem.

Podíváme-li se na svět touto optikou, lze s jistotou říct, že Bůh byl z života lidí téměř vytěsněn. A přitom, není-li v našich životech, nemůžeme nikdy najít to pravé štěstí, tu pravou radost, protože tu bez lásky nenalezne nikdy nikdo. Vztah, ať už partnerů, manželů, rodiče a dítěte, sourozenců, přátel, nemůže nikdy být bez lásky ten pravý, funkční a radostný.

A proč se svět ubírá směrem, jakým se ubírá? Bůh dal lidstvu svobodu, neudělal si z lidí otroky. Dal jim prostor volby. Každý z nás se dennodenně rozhoduje, každý si volí tu životní cestu i to, co a koho si do ní pustíme. Bohužel si však většina lidí vybírá špatnou cestu a jde špatným směrem. Velmi špatným směrem. Směrem hříchu, povrchnosti a pomíjivosti.

V této souvislosti bylo předpovězeno, lidem vzkázáno, že přijde velké varování před tím, co nám hrozí, pokud se nezměníme. Varování má být pro lidstvo velkým napomenutím, abychom se zlepšili, dokud je čas. Jako věřící člověk vycházím ze zjevení a proroctví, především zjevení Panny Marie, která, pokud se tím budete detailněji zabývat, pokaždé vybízela hlavně k odvrácení se od hříchu, pokání a modlitbě. 

Zjevení Panny Marie se na světě, napříč kontinenty, odehrálo v historii mnoho, od toho názvy míst, kostelů i samotných pojmenování (Panna Maria Lurdská, Panna Maria Guadalupská, Panna Maria z Copacabana, Panna Maria Čenstochovská v Polsku), nebo v Rusku jsou ikony Panny Marie spojené s mnoha zázraky, například Matka Boží sedmibolestná, ikona Panny Marie ustavičné pomoci nebo Panny Marie Vladimírské. Vyjmenovávám jich více proto, abych poukázala na to, že se nejedná o jedno místo či jedno zjevení, ale naopak o velmi mnoho, napříč kontinenty.

Zjevení související s proroctvím pro celý svět, byla (dle mého názoru laika, který těmto věcem pouze věnuje hodně času) dvě klíčová. V roce 1917 v portugalské Fatimě a v průběhu let 1961 až 1965 ve španělském Garabandalu. 

A především poselství z Garabandalu se stává aktuální. Bylo předpovězeno, že proběhne Varování a následně i Zázrak. Panna Maria se tam během čtyř let průběžně zjevovala čtyřem malým děvčatům (jedno z nich, Conchita, dodnes žije) a postupně jim bylo sděleno následující (hodně zkráceně a zjednodušeně). Až přijde čas, Bůh sešle lidstvu velké varování viditelné a pocítitelné na celém světě. Bude to něco jako trest, aby se dobří lidé ještě více přiblížili Bohu a ostatní aby dostali výstrahu a měli možnost se Bohu přiblížit. V čem konkrétně bude varování spočívat nebylo upřesněno, ale to, co několikrát zaznělo v průběhu let 1961 až 1965, si můžeme srovnat s dnešní situací. Cituji výroky dívek, které opakovaná zjevení zažily, a informace níže pocházejí z jejich rozhovorů ze šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

Varování přijde přímo od Boha. Letadla přestanou létat, stroje a motory přestanou fungovat, vše se zastaví. Pocítí to všichni lidé, kdekoliv se budou nacházet.Všechny národy to budou cítit najednou. Nikdo před tím nebude moci utéci.Uvidí a pocítí to věřící i nevěřící, lidé všech vyznání. Varování bude jakoby očištění před zázrakem, něco jako katastrofa. Přiměje nás k tomu, abychom mysleli na smrt… raději bychom umřeli než toto prožili.“ 

V této souvislosti si můžeme najít výpovědi nejrůznějších lidí, kteří koronavirus zažili. Popisují to jako nejhorší zážitek v životě. Nemohli dýchat, měli vysokou horečku, potili se, pálilo je tělo, bolely je kosti, nezvládli nic říct, neustále se dusili, nemohli jíst a pít, zažívali peklo.

"Dostaví se vlna veder a žízeň, kterou nebude možné uhasitNespálí naše tělo, ale pocítíme ho fyzicky i duchovněDokonce když se schováš do svého pokoje a zavřeš okenice, neunikneš - pocítíš a uvidíš to. … Poznáme, že varování přišlo kvůli našim hříchůmNebude to trvat dlouho, ale bude se to zdát velmi dlouhé kvůli tomu, jak to na nás zapůsobí. Bude to k dobru našich duší, abychom uviděli v nás, v našem svědomí … dobro a zlo, které jsme způsobili. Vše se zastaví a lidé budou jen přemýšlet. Nastane velké ticho, pocit totální prázdnoty. Vše bude nesmírně tiché.“

Dále dívky nezávisle na sobě mluvili také o tom, co jim bylo zjeveno v souvislosti s církevní situací. Nekoresponduje to s dnešním stavem uzavřených kostelů po celém světě? „Církev bude vypadat, jako kdyby zmizela, kněží nebudou moct sloužit mše a lidé se nedostanu do kostelů. Kdokoliv bude chtít praktikovat náboženství, bude to muset praktikovat doma, skrytě.“ A dalším faktem jsou plošné zákazy téměř všeho. Ano, na venek se to zdá jako komunismus, ve skutečnosti jsou to nyní nařízení pro naši ochranu a zabránění šíření nákazy. „Svět bude vypadat, jako kdyby vládu nad ním převzali komunisté, ale nebude to skutečný komunismus. Nedokážu to správně popsat, ale bude to všude a bude to jako komunismus.“

Nechci strašit, nechci ani šířit poplašné zprávy. Sdílím s Vámi to, co zaznělo napříč světem už mnohokrát, psalo se o tom, ale v dnešní době, materiálním období, kde pro Boha téměř není místo, se na podobná poselství zapomnělo. Sdílím s Vámi to dlouhodobě známé, doplněné o mé úvahy a myšlenky.

Zamysleme se nad tím, co lidé po celém světě píší na sociální sítě, ať jsou věřící nebo ne. Jak je to čas pro zastavení se, pro duchovno,… jak komentují hodnoty dnešní společnosti i fakt, že jsme vše brali jako samozřejmost…. V jakém tempu a hektičnosti jsme žili a že nás to aspoň zpomalí…. Že konečně můžeme věnovat daleko více času dětem… je toho opravdu mnoho, ale i nevěřící lidé píší o úskalí dnešní doby a kam se vše hnalo. Uvědomují si to. Uvědomuje si to většina z nás, nyní, když máme čas přemýšlet. A v to, že v tom je vyšší moc, někdo nevěří, někdo odpověď hledá, někdo hledá a neví kde hledat a někdo věří, že za nemalým varováním celého lidstva stojí Bůh.

Cítím vděčnost za to, že jsem víru v Boha dostala do života. Vnímám, že víra je dar. Je to vztah Boha a mě, který mohu rozvíjet, ve kterém mohu růst. Nechci tady vůbec rozvádět církev a jestli něco nějak v historii spáchala či jak se chovala, nechci tady rozebírat některé kněží, kteří svými kauzami zklamali, protože takové bývají časté argumenty lidí proti podstatě uvěřit v Boha. Ohánějí se lidským pochybením. Pravá víra je hlavně o vztahu člověka a Boha. Víra je vzdání se ega, vzdání se víry jen sám v sebe, protože sám nezmůžu nic a s Bohem zvládneme vše. Bůh, jako láska, je protiklad ega. A vše, co si přeji celým tímto příspěvkem, je sdílet úvahu, myšlenky i poznání. Poznání, že nic se neděje náhodou. A třeba předat i své pochopení poselství, které se, dle mého názoru, v tomto období naplňuje.

A dál, co se tedy nyní bude dít, co bude dál? Především do Velikonoc se situace bude ještě zhoršovat. Hlavně ve světě, globálně. Nakazí se ještě mnoho lidí a ještě mnoho jich ve světě umře. Vím, je to hrozné. Musíme věřit a držet pozitivní nastavení mysli. I v této době, těžké především pro ty, kteří s nemocí bojují. Víra nám však pomůže v jakékoliv bitvě. Ale věřte mi, že nejednou mi při čtení či sledování italských a španělských zpráv, dnes i těch z New Yorku, přímo na zahraničních serverech, prohlížení videí a fotek, tekly slzy, nejednou jsem se ptala proč?!

Proto, aby se všichni lidé na světě měli šanci skrze tuto zkoušku a varování stát lepšími lidmi. Aby pochopili, že je tady někdo, kdo lidstvo převyšuje. Někdo, kdo seslal na lid tuto katastrofu. Ale tak, jak vše přišlo, tak to odejde. Ne vše však bude lidskou logikou pochopitelné a není náhodou že celá pandemie probíhá v době postní před Velikonocemi. Součástí proroctví Panny Marie jsou i následující informace. Samozřejmě, pokud vás to zajímá víc, dá se mnoho informací najít na internetu, hlavně na zahraničních portálech.

Bůh si přeje, abychom se díky varování polepšili a páchali proti němu (rozumějte proti dobru a lásce) méně hříchů. Zázrak, po velkém varování, na sebe nenechá dlouho čekat… Měli bychom být připraveni, uchovávat si v duši pokoj a příliš se nepřipoutávat k tomuto světu, k hodnotám tohoto světaModlete se každý den růženec, abyste tak vyprosili světu mír a konec té války.

A tak věřím, že vir, se kterým si lidstvo neví rady, nakonec zastaví ten, který nás převyšuje. 

A jestli mám z něčeho strach? Ano, z toho, aby se lidstvo nevrátilo do starých kolejí, na tu původní cestu vedoucí do záhuby. Nyní je opravdu nádherné vidět, kolik se v této době najde dobra a solidarity mezi lidmi. Mám hluboký respekt ke všem v první linii, bez kterých by celá pandemie měla daleko horší, náročnější a tragičtější průběh. Děkujeme Vám, jste hrdinové těchto dnů! V Čechách jsme také svědky toho, kolik lidskosti, ochoty i kreativity v lidech je. Není to samozřejmost. Ne v jiných zemích. Ale bude skvělé, když to dobro, které jsme nyní schopni generovat, v nás přetrvá a nebude spojené jen se stavem nouze. Přijmeme-li Boha do našeho života, napojíme se tím na zdroj lásky, nekonečný zdroj, odkud ji můžeme brát a šířit dál. Nyní to vidíme, jak láska lidi spojuje a dělá je lepšími skrze to, že nám není osud druhých lhostejný. 

Autor: Eva Čerešňáková | pondělí 6.4.2020 22:32 | karma článku: 27,43 | přečteno: 1625x
  • Další články autora

Eva Čerešňáková

Italský roadtrip, Toskánsko - část I.

Toskánsko. Oblíbený italský region, který láká turisty z celého světa. Lákal i mě, mnoho let. Nebyl čas nebo bylo málo času, nebyly vhodné okolnosti, nešlo to. Snila jsem o cestě napříč Toskánskem,..

10.9.2018 v 7:40 | Karma: 14,69 | Přečteno: 516x | Diskuse| Cestování

Eva Čerešňáková

Láska. Bez předsudků, bez pochybností a bez podmínek...

Nejsem naivní ani nejsem přehnaný snílek. Střetů s realitou mám za sebou poměrně dost, ale přesto věřím v to, co je nejvíc. Věřím v sílu lásky. Věřím v lásku. Lásku bez předsudků, bez pochybností a bez podmínek.

29.1.2016 v 0:41 | Karma: 15,50 | Přečteno: 666x | Ostatní

Eva Čerešňáková

Životní lekce

Když vidím dopadající kapky deště, většinou se lehce pousměji. Samozřejmě mám daleko raději sluníčko a modrou oblohu, ale na zajímavou životní lekci, kterou jsem jednou od člověka bez vzdělání dostala, nikdy nezapomenu.

1.6.2015 v 20:25 | Karma: 12,70 | Přečteno: 400x | Diskuse| Ostatní

Eva Čerešňáková

Dáme jointa?

Nemyslím si, že mě jen tak něco rozhodí či překvapí. Na svůj věk toho mám už poměrně hodně za sebou, a tak jsem na ledacos zvyklá. Často se pohybuji v pánské společnosti, takže se umím smát i pánským vtipům, chápat jejich úhel pohledu či bez povšimnutí přejít jejich narážky. Který chlap si je čas od času neodpustí, že?

1.4.2015 v 8:49 | Karma: 26,32 | Přečteno: 4081x | Diskuse| Společnost

Eva Čerešňáková

Suma sumárum, rok 2014

Nejrůznější media nám přinášejí shrnutí událostí a významných momentů uplynulého roku. Ráda si projdu titulky, abych si připomenula, co se stalo, ale za daleko důležitější považuji ty moje významné, jedinečné, neopakovatelné a převratné momenty, jejichž rekapitulaci jsem se rozhodla věnovat více času než těm obecným. Vždyť, jsou to ty moje „highlights roku 2014“, které mě ovlivnily podstatně více než globální události. Jsou to ty události, které jsem si sama, na vlastní kůži prožila, a tak mi říkají vlastně násobně víc než politické převraty, vývoj ekonomiky a citlivé momenty pro ekonomický rozvoj nebo konflikty mezi státy.

31.12.2014 v 8:00 | Karma: 9,86 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Prokletím očkování možná je, že chrání proti smrtelným chorobám, míní Válek

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:41

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Energická, akční, komunikativní a někdy i zábavná. Vděčná za vše, co mi život dává...

Seznam rubrik